lördag 21 november 2009

Saker man kan göra när man är solokvist

Man kan göra pedikyr, fila, klippa, ansa och måla - och olja in fötterna med olivolja och helt okvinnligt sova med sockorna på!

Jag en hycklare

Jag är mycket svag för alla oskyldiga, barn och djur. Klarar inte att se våld, fysisk eller psykisk misshandel, och kastar mig reflexmässigt över förtryckare och våldsverkare. En enbent gråsparv eller en överkörd katt kan bringa mig i djupaste sorg.

När det gäller jakt är jag kluven, men jag förstår mentalt att stammarna måste begränsas och att det finns regler för hur detta ska ske.
Däremot kommer jag aldrig att begripa hur det går till att skjuta.
Blotta tanken på att smyga och stå på lur i skogen, få syn på en vansinnigt vacker hjort, älg eller rådjur som ängsligt blickar mot dig och desperat försöker hitta en flyktväg, att då ha så mycket guts så du kallt bara prickar - hur går det till?

Och nu kommer det - jag älskar kött och speciellt vilt - hur går det till?

Dessutom är jag barbarisk nog att på löpande band mörda - detta gäller då spindlar, och flugor som stör min nattsömn. Till detta har jag ett speciellt vapen, ett badmintonracket som alls icke är ett vanligt badmintonracket, utan ger de oönskade varelserna en elchock och vips, allt som finns kvar av dem är rök.
- Hur går det till?

fredag 20 november 2009

En kitschig jul 2009

Det ska vara kitsch i jul säger trendinredarna, och jag hänger på. Tar alla ensamma strumpor som blivit över i tvättmaskinen i år, doppar dem i glitter och hänger i granen.

Och delar med mig ett av min Viktors livsord- "Jag är lika singel som en strumpa i tvättmaskinen".

MAT

I hela världen anser man att mat är en underbar njutning -
i Sverige har livsmedelsverket bestämt att mat är något man dör av.

Det är därför alla som lagar mat i svenska storhushåll har plastmössa, munskydd, armbågslånga plasthandskar, plastskoskydd och hellånga engångsförkläden.

Viktfunderrngar

Många (jag)tror att de blir tjocka av att bara titta på ett wienerbröd -
men alla(jag) fattar att man inte blir smal av att titta på en morot.

Standby 13.00-23.00

Varje gång telefonen ringer hoppar jag till och undrar vad SAS nu hittat på åt mig. Så jag har redan ställt in mig på att Idol och en campari får gå av stapeln utan mig i kväll. Låga förväntningar ger minst besvikelse, har jag lärt mig.

Om "EUpengar till fnattprojekt"

I DN idag skriver jornalisten Malin Siwe om att de olika länderna i EU har enats om en budget för 2010, det handlar om 123 miljarder euro. Sverige betalar 29 miljarder kronor, hälften kommer tillbaka till oss i bidrag.
Siwe anser att 11 procent av utbetalningarna till jobb- och regionalpolitik aldrig borde ha gjorts, dvs 4 miljarder euro, "det är fnoskiga projekt som rovdjursmuséet,badtunnan på bondgården och turistsamarbetet mellan en svensk håla och en slovensk håla".

När andra ska sköta ens pengar verkar det som om de rinner mellan mycket glesa fingrar, carina-finas kommentar till Siwes larm.

Vad var det jag sa!

Den 13e nov bloggade jag om "Gissa tre gånger..." om vem som skulle bli vår (EUs) nya president.
Nu den 20e är det klart. Gäsp.
Alltså Herman Van Rompuy.
Om honom sägs det, "han ser ut att vara en helig man, men kan mörda sina motståndare utan att lämna några spår".

Beslutet var snabbt och enigt bland de 27, sånt gillar man i Bryssels korridorer.

Vi européer tycks vara så naiva att om det så infördes diktatur över våra huvuden skulle de starkast kritiska sätta sig ner och skriva en ledare,ja, en riktigt arg ledare då förstås.

torsdag 19 november 2009

Ljus idé

Kanal 5 börjar nästa år sända en ny dating-såpa, "Dating in the dark". Det sägs att det är ett experiment och ljushuvudet som kläckt idéen säger att hela programmet ska ske i komplett mörker.
I slutet av varje program ska deltagarna få se varandra för att se om de vill fortsätta ses.

Jag får nog ta fram skäms-kudden redan

onsdag 18 november 2009

"Listen now here mr President Medvedev!"

"You cannot only come here and close our way to and from Svedens biggest airport! For one whole hour, besides!! How have you thought that we shall come to our work now? How would you like people that come on visit to your country did like this manner? Than you should stand there with your long nose or even with the beard in the postbox. We svedish people get fly angry om people who thinks they are something, thats best that you know that!

From svedish friend of order - and I am not to play with."

tisdag 17 november 2009

Pekgul, helt otippat min nya idol

"Vi måste våga ifrågasätta den religiösa extremismen", skriver Nalin Pekgul, tack för det.
Det räddaste vi svenskar är för, är att bli kallade rasist eller islamofob.
Vi blir hellre dränkta i olja, rullade i fjädrar och placerade i stupstocken mitt på torget, eller helt enkelt hängda i ögonfransarna och tvingade att blinka.

Men, lyssna på Pekguls viktiga inlägg "....-fanatikerna lämnas mer ifred i sina försök att förtrycka andra muslimer därför att samhällets representanter är rädda att uppfattas som islamofober...."

Läs mer i DN.

Sent en kväll på flygplatshotellet

Om vissa karlar har svårt att attrahera en söt 25årig receptionist när de är ca 65, ofräscha, tölpiga och väldigt o-charmerande.

Varför tror de då att det skulle vara lättare för dem att attrahera en 25årig söt receptionist när de är ca 65, ofräscha, tölpiga och väldigt o-charmerande OCH aspackade.

måndag 16 november 2009

Pelargonerna får ge sig

Mina rosa höga maffiga pelargoner prunkar fortfarande utomhus och det är den 16e november! Varje morgon har jag kört - "za-za-za, bra-bra-bra, fortsätt kämpa varje da´, hura-hurra-hurraaaa!"
Och de har entusiastiskt bara blommat på.
Men nu har Arlanda haft julpyntat med granar och allt i en hel vecka, och ja, det blir svårt att kombinera, rent mentalt. Så jag måste nu ge upp, förbereda för separationen och tvinga mig in i vintertänket.

Om att vara en maskrosmamma

Jag är en sån som aldrig ger upp, jag kan gnissla sönder tänderna, pressa axlarna ända upp till öronen och ändå bara fortsätta att kämpa. Det är med denna envishet och livsvilja som jag levt för att lära sönerna varm och outsäglig kärlek, ömsesidig respekt, vikten av den stora ödmjukheten, förtröstan och att hela tiden se fråmåt, hitta det som är gott.
In absurdum har jag visat att jag alltid, oavsett vad, kommer att finnas och stå bredvid och bakom mina söner, att jag aldrig skulle svika.
Målet var självklart,de skulle aldrig nånsin behöva fråga sig vem i hela världen man kan lita på.
I sitt tal på min 50årsdag berättade Henrik om ett exempel, fredagarna i högstadiet hade Henrik håltimmar, som vi hade gjort till våra. Jag hämtade vid skolan, vi köpte pizza, kebab eller annan hämtmat och satte oss sedan i lugn och ro med levande ljus vid köksbordet och bara var.
En höstdag kom jag med full gas och skrikande bromsar, vrålade - ”Hoppa in, fort som ögat – det brinner därhemma!”
Tvättstugan på nedre plan i huset stod i lågor och jag drog till mitt heliga möte med Henrik så fort brandkåren anlänt och börjat släcka.
Galet?
Normal prioritering.

Labradorer

Labradorer älskar alla människor och är övertygade om att alla människor älskar dem.
De är också absolut övertygade om att all mat är deras mat.
Själv tycker jag att i köpet av labradorer borde ingå gratis pälssugning av hemmet minst en gång i veckan.
Jag älskar dem. Mycket,och ändå, och i alla fall.

söndag 15 november 2009

Bloggbitchar, varför då?

Innan jag började skriva här hade jag aldrig själv läst en blogg, visste bara att jag i hela livet haft behov och längtan av att skriva.
Nu när jag är lycklig ägarinna till min egna sida i bloggosfären, så har nyfikenheten på andras sidor vaknat. Vad skrivs och tänks det om? Jag letar och upptäcker snabbt att de tjejer som får mest läsare och uppmärksamhet är kändisar och har som gemensam nämnare att "bloggbråka" och "blogghata"
Det är Blondinbella vs. Zytomierska och Gynning, Zytomierska vs. Kissie & Gynning och Zytomierska vs. Kenza.
Här haglar de virtuella snytingarna, de hånar varandra på "dissarlistor", kallar varandra ilsket för "hycklande små skitgrisar" kommenterar rått varandras utseende
-”Jag önskar att jag kunde spruta in en självkänsla-dos i henne, i stället för all restylane som hon trycker in i läpparna.”

Oj. Voffor gör di på detta viset?

Gör killar likadant? Varför gottar vanliga sunda unga tjejer ner sig i andra tjejer som så grovt förnedrar varandra? Vad är det för behov? Skulle tjejbloggarna vilja/våga såra varandra lika rått och hämningslöst ansikte mot ansikte? Eller är det bara bakom tangentbordet i sin ensamhet som unga kvinnor njuter av att vara piss-elaka mot varandra?

Om att göra en Vanja Lundby Wedin.

Maud, Maud, Maud, vad håller du på med? Vår minister för näringslivet har låtit käften glappa, tagit stora ord i munnen, varit fördömande utan att ha på fötterna. Maud Olofson kritiserar starkt och tar avstånd från avtal som hon hävdar att hon aldrig sett. Hon tycker själv att hon är oskyldig, vit som ett lamm och kanske "förd bakom ljuset", vad vet jag. Dessvärre för Maud, så har regeringens styrelsemedlem haft full insikt, så hon borde ha haft koll på avtalet.
Varför lär de sig aldrig?
Nu väntar vi bara på snyftet om att kvinnorna granskas utifrån en annan och hårdare mall än männen.
Låt oss slippa, please.

Svenska storchefer

Under de senaste åren har vi av och till haft en debatt om svenska företagsledare på hög nivå och deras omättliga och omåttliga aptit på att förse sig själv med orimliga löner, fantasibonusar och överdådiga fallskärmar. Deras försvarare i pressen har med seriositet och dårens envishet hävdat att lönerna måste ligga i nivå med utlandets. Med bestämdhet har hävdats att det finns en stor risk för att alla dessa chefer annars lockas till utlandet och resultatet blir att Sverige dräneras på unik kompetens.
Det finns många av våra svenska företagsledare jag gärna skulle unna en lukrativ utlands-sejour, framför allt Vattenfalls VD Josefsson. Hans ego och självbelåtna flin får ändå inte plats här.